Ταλιατέλες με Μελάνι σουπιάς & Θαλασσινό νερό

  • Κωδικός Προϊόντος: 1209
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,80€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,25€

Ετικέτες: 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, φυσικό μελάνι σουπιάς, Θαλασσινό νερό, Ταλιατέλες μελανι σουπιάς, Ταλιατέλες

Ταλιατέλες  με 100% Σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, φυσικό μελάνι σουπιάς, & Θαλασσινό νερό!

400 γρ.

Το φυσικό μελάνι σουπιάς, περιέχει μια σειρά από μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, αμινοξέα που βελτιώνουν το μεταβολισμό, μειώνουν την χοληστερόλη κι έχουν αντι-φλεγμονώδη δράση. Σε μικρές δόσεις είναι συστατικό των ομοιοπαθητικών φαρμάκων τα οποία χρησιμοποιούνται, κυρίως, για τη θεραπεία νευρολογικών καταστάσεων, όπως αυξημένη νευρικότητα, διεγερσιμότητα, αϋπνία.

Το Θαλασσινό νερό περιέχει την πλήρη γκάμα μεταλλικών στοιχείων (ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο κ.λπ.), είναι ευεργετικό τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Βελτιώνει τις ασθένειες όπως η ψωρίαση και ακόμη και η οστεοαρθρίτιδα και συνιστάται επίσης για τις καταστάσεις άγχους.

Μερικές από τις ασθένειες που βελτιώνονται με τη βοήθεια του θαλασσινού νερού:
Λοιμώξεις. Αρθρίτιδα, Υποσιτισμός, Οστεοπόρωση, Προστάτη, Βρογχίτιδα, παχυσαρκία, Άσθμα, Γαστρεντερικά προβλήματα.

Το θαλασσινό νερό περιέχει τα 2/3 όλων των φυσικών χημικών στοιχείων. Η σύνθεση του θαλασσινού νερού είναι πολύ παρόμοια με το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν τα κύτταρα μας.

Περιέχει 78 μέταλλα και ιχνοστοιχεία
.


Οι Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Τροφίμων

 OLYMP AWARDS 2019 κατακτώντας το Ασημένιο Βραβείο.







...και οι  ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ



Γαρίδες με Ταλιατέλες από Μελάνι Σουπιάς!

 

Υλικά:

400 γρ. Ταλιατέλες PASTABOUKIS με Μελάνι Σουπιάς

400 γρ. Γαρίδες με κέλυφος

Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι μέτριο

1 Πιπεριά Φλωρίνης

1/2 Ποτήρι κρασιού Ούζο

1/2 Κουταλάκι Γλυκού Ζάχαρη

Μαϊντανό

 

 


Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις Γαρίδες για 10 Λεπτά. Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού τις αφαιρούμε & κρατάμε το ζωμό.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις καραμελώσει ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.


Μόλις μαλακώσουν τα μπαστουνάκια της πιπεριάς (2-3 λεπτά), ρίχνουμε λίγο ζωμό από τις γαρίδες και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.


Κατόπιν προσθέτουμε και τις Γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε με το Ούζο.


Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τις Ταλιατέλες (που τις έχουμε βράσει για 5 λεπτά), ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο Μαϊντανό.


Καλή σας όρεξη!


--------------------------------------------------------------


Ταλιατέλες με μελάνι Σουπιάς και Δυόσμο!


Υλικά:


400γρ. Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς PASTA BOUKIS
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ λευκό κρασί
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις Ταλιατέλες PASTA BOUKIS για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να πάρουν μία βράσει για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε δυόσμο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφού ανακατέψουμε καλά τα παραπάνω υλικά, περιχύνουμε το μείγμα στις ταλιατέλες που έχουμε στραγγίσει.


Υ. Γ. Η συνταγή που περιγράψαμε είναι νηστίσιμη, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος τριμμένη παρμεζάνα και η γεύση απογειώνεται!

-----------------------------------------------------------------------------------


Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς και Τόνο.


Υλικά:

400 γρ. Ταλιατέλες με Μελάνι Σουπιάς PASTABOUKIS
200 γρ. Τόνο (κονσέρβα)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ποτηράκι ούζο
½ κουτ. γλυκ. ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο
φρέσκια μέντα




Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρές ροδέλες.

Αφού μαραθούν λίγο, προσθέτουμε τον τόνο και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του.
Σβήνουμε με το ούζο. και προσθέτουμε τη ζάχαρη , αφήνουμε να βράζουν για περίπου 3-4 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκια μέντα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες αλ ντέντε 4’, (αλ ντέντε Ιταλικά: al dente, δηλ. στο δόντι), τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha